• byjenniferfletcher

Genbrug, Upcycling og langvarighed

Genbrug, upcycling og langvarighed er 3 ord, der giver god mening at nævne sammen. Læs med for at blive inspireret til at genbruge og få en bedre forståelse for disse ting, der tilsammen giver = bæredygtighed!


Genbrug = når vi bruger noget gammelt igen

Upcycling = når vi forvandler noget gammelt til noget nyt

Langvarighed = når noget holder i lang tid

Ser du sammenhængen?

Fra herreskjorte til fin bluse

Vi køber eller finder noget derhjemme, der er gammelt. Enten vælger vi at bruge det som det er, eller også vælger vi at gøre noget ved det, så det får et nyt liv. Det kan være noget så simpelt som at fjerne noget længde eller fjerne nogle detaljer, men det kan også være noget helt vildt som at farve det eller at pille det fra hinanden og forvandle det til noget helt andet.


Lige meget hvad vi vælger at gøre, så gør vi det langvarigt.


Når vi gør noget langvarigt, så gør vi det bæredygtigt. Derfor er genbrug bæredygtigt, fordi vi bliver ved og ved med at bruge det - om vi beholder det som det er, eller laver det om, så bruger vi det stadig.


Mine designs er ikke genbrug eller upcycling, men de er langvarige. Det er de fordi, de ikke følger nogen trend. Når jeg designer tøj, så tænker jeg på at du skal kunne bruge dem i lang tid, henover flere forskellige sæsoner og til flere begivenheder.

Jeg elsker at gøre mig i genbrug og upcycling, hvilket jeg gør igennem at style mine designs med genbrugsting og at lave upcycling projekter - som jeg håber er inspirerende for dig at se.

Ann Skirt stylet med striktrøje fundet i genbrug

Ny kollektion

Det hele spiller sammen og derfor giver det mening for mig at udgive en tilbehørskollektion med alle 3 af disse værdier involveret. Måske har du set at jeg har nævnt kollektionen og stillet spørgsmål til jer, for at involvere jer i processen? Måske har du svaret på nogle af spørgsmålene?


Jeg vil gerne udgive denne kollektion med smukt tilbehør, der er lavet fra genbrugsmaterialer og upcyclet til noget nyt. Tilbehøret kan bruges sammen med mine tøj designs og sammen skabe et langvarigt look, der kan styles på mange forskellige måder.


Jeg vil gerne skabe en kollektion, der består af:

- Bucket bags

- Totebags

- Store scrunchies

- Hårbånd, som også kan bruges som lille tørklæde

- Gaveæsker med disse produkter - perfekt som julegave!


Dog kan disse forslag til produkter formuleres på uendelige måder, da jeg stadig skal skabe hvert produkt i hver deres stof, tilbehør, tilhørende pynt og indpakning. Løbende kommer der flere ting som du kan hjælpe mig med og få indflydelse på kollektionen, som kan skabe disse unikke produkter.


Billede nr. 3 er eget, hvor de andre er lånt som inspiration til kollektionen


Begrænset antal & made-to-order

Fordi disse produkter laves i genbrugsmaterialer kommer de til at være i begrænset antal, da hvert stykke stof er unikt og kan lave x-antal stykker. Det er med til at give dig noget som få andre har, som gør at du skiller dig ud.


En anden ting ved denne kollektion (som jeg er så spændt på!) er, at den er made-to-order, som betyder, at jeg først begynder at sy produktet, når det er blevet bestilt. Dette er det den mest bæredygtige måde at producere på, da stoffet der ikke syes i, kan bruges til andre ting (hint: genbrug & langvarighed!).


Fordi produkterne er made-to-order, vil der gå lidt længere fra du bestiller til du modtager, men det fede ved det er, at produktet er lavet med kærlighed specielt til dig.


Jeg håber at du lærte noget nyt og at du er spændt på min kollektion, som lanceres indenfor kort tid! Hold øje med updates på min Instagram og Facebook.


xx Jennifer

76 visninger
byjenniferfletcher_logo_classy_hanger

HJÆLP

KONTAKT

NYHEDSBREV

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2020 by Jennifer Fletcher, Danmark