• byjenniferfletcher

Godt for dig og miljøet: forlæng brugen af dit tøj!

Opdateret: 16. apr. 2020

Når du forlænger brugen af dit tøj, så gør du automatisk noget godt for dig selv og miljøet. Brugen af tøj kan forlænges på forskellige måder, som jeg vil komme ind på i dette blogindlæg*.


*dette indlæg er skrevet for at dele min mening og kærlighed for tidsløst tøj. Det er ikke for at sige, at man ikke skal købe kortvarige trends eller andet nævnt i indlægget.


Først og fremmest; hvad vil det sige at forlænge brugen af tøj?

  • Du kan bruge det i længere tid, dvs. typisk i flere år og igennem flere forskellige sæsoner.

  • Du kan style det med flere ting, som du allerede ejer.

  • Du kan stadig følge med de seneste trends.

Nu når jeg har dækket hvad det egentlig er, så vil jeg bruge et ord, som jeg er rigtig glad for at bruge: TIDSLØSHvad er tidsløst tøj?

Tidsløst tøj er et klassisk stykke tøj, som ikke er præget af en nuværende kortvarig trend. Ofte vil ikke-tidsløst tøj have meget synlige detaljer, et mærkværdigt print og hvis du spørger dig selv "Vil jeg kunne bruge dette stykke tøj til mange begivenheder og i flere sæsoner?" Er svaret højst sandsynligt "Nej."


Hvorimod, tidsløst tøj har minimale, men unikke detaljer, det har en klassisk silhouette og hvis der er print, så er det et der har været populært længe. Det kan stadig være trendy, men her er det de langvarige trends der spiller ind. Det skal ikke forstås sådan, at tidsløst tøj kun er basics. Basics er et must-have i din garderobe, men der skal også være noget mere spændende til at løfte outfittet.

Når tøj er tidsløst, så opnår du en forlænget brug af dit tøj og derved opfyldes de tre ovenstående 'kriterier'. Jeg går meget op i tidsløshed i min egen garderobe og at beholde det tidsløse element i mine egne designs.Hvordan gavner det mig og miljøet?

  • Det gavner dig ved at:

- det bliver nemmere at sammensætte et outfit, fordi flere ting i din garderobe passer sammen.

- du sparer penge, ved ikke at købe dig ind i kortvarige trends.

- du går mere op i at finde kvalitetsrige designs som du elsker, fordi du ved at du får brugt dem.


  • Det gavner miljøet ved at:

- kortvarige trends ofte er fast fashion = dårligt for miljøet.

- dit forbrug går ned, hvilket er godt for miljøet. Lad os sige at du normalt køber 10 stk. kortvarige trends i en sæson, som du ender med at give videre. I stedet køber du 3 stykker tøj, som du elsker i flere år.

- du får øje på mere bæredygtige eller etiske brands, som du hellere vil købe fra.


Jeg håber at dette har givet dig et indblik i hvorfor jeg elsker tidsløst tøj i min egen garderobe, men også i det tøj jeg designer og syr.

Tak fordi du har læst hertil - husk at besøg min shop for at blive inspireret!


xxJennifer


58 visninger
byjenniferfletcher_logo_classy_hanger

HJÆLP

KONTAKT

NYHEDSBREV

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2020 by Jennifer Fletcher, Danmark